Меню

Рецепта за италиански сладкиш Migliaccio

7 февруари 2024 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
80 мин.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете тенджера на котлона и комбинирайте водата, млякото, солта и маслото. 
  2. Почистете добре портокала и изрежете 1-2 тънки резена от кората, с помощта на белачка за картофи. 
  3. Добавете кората в тенджерата. 
  4. Бъркайте сместа, за да може маслото да се разтопи. 
  5. Когато заври, извадете портокаловата кора. 
  6. Добавете гриса, бъркайки непрекъснато с бъркалка, за да не стане на бучки. 
  7. Намалете котлона и оставете да къкри около 4-5 минути, за да може сместа да се сгъсти добре. 
  8. Веднага след това прехвърлете гриса в тавичка или йенски продълговат съд, за да се охлади. 
  9. Следва да приготвите останалата част от десерта. 
  10. Прецедете рикотата, за да стане мека и кремообразна. 
  11. Сложете я в купа и я разбъркайте.
  12. Разрежете шушулката по дължина и с върха на ножа изстържете семенцата. 
  13. В отделна купа комбинирайте яйцата, ваниловите семена и захарта. 
  14. Всичко се разбива хубаво с помощта на миксер. 
  15. След това малко по малко добавете сиренето рикота, последвано и от сместа с грис.
  16. Трябва да получите хомогенна смес, без никакви бучки.
  17. Получената смес се изсипва в тава, застлана с хартия за печене.
  18. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час. 
  19. Когато горната част е добре покафеняла след 40-50 минути, покрийте с лист фолио за печене и продължете да печете.
  20. Сервирайте десерта, след като е напълно охладен. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай