Меню

Картофена крем супа с масло

8 февруари 2024 | 06:00 | Михаела Лазарова
1 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
80 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне
  1. Нарежете зеленчуците на малки кубчета. 
  2. В дълбока тенджера загрейте зехтина. 
  3. Добавете лука, морковите, целината, чесъна и картофите. 
  4. Следва да сложите и подправките. 
  5. Гответе зеленчуците около 5-7 минути или докато омекнат леко, разбърквайте от време на време. 
  6. След това налейте бульона. 
  7. Когато сместа заври, намалете котлона и засечете около 20-30 минути.
  8. Ако картофите не са напълно готови, оставете ги за още няколко минути. 
  9. Добавете млякото и маслото и махнете тенджерата от котлона. 
  10. Пасирайте супата до гладкост с помощта на пасатор. 
  11. Опитайте и коригирайте подправките на вкус.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай