500 грама варено рибено филе, сол, млян черен пипер, 50 грама желатин, 125 грама масло, по 200 грама лютив кетчуп и твърдо сирене, 4 супени лъжици нарязани листа кориандър.
Приготвяне:
Филето се нарязва на тънки резени и се овкусява със сол и пипер. Желатинът се натопява в студена вода и се разтваря на водна баня. Размекнатото масло, кетчупът, настърганото сирене и 3 супени лъжици кориандър се разбиват с желатина. Правоъгълна тавичка се застила с хартия, сипва се от сместа със сирене, рибата и отново сместа със сирене. Наръсва се с останалия кориандър. Охлажда се 2 часа. Поднася се нарязано напряко и се гарнира по вкус.
Рецептата е от конкурса "Здравословно и вкусно".
* * *