IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пиле с артишок и гъби
24 февруари 2024 | 06:30 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
4 бр. пилешки гърди без кост
Сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица масло
200 г маринован артишок от буркан
1 чаша нарязани гъби, пресни
1 чаша бяло вино
1 супена лъжица каперси
Пресен магданоз за поръсване
Приготвяне
Овкусете пилешкото със сол и пипер, втрийте добре.
Загрейте зехтина и маслото в тиган на средна към висока температура.
В него запечатайте месото от двете страни за по 5 до 7 минути от всяка страна.
Извадете месото от тигана и оставете настрана.
В тигана добавете отцедения артишок и гъбите.
Сотирайте в същата мазнина, докато покафенеят и омекнат.
Върнете пилешкото в тигана.
Залейте със запазената марината от артишока и бялото вино.
Намалете котлона на слабо и оставете да къкри 15 минути.
Накрая добавете каперсите и ситно нарязания магданоз. Свалете от огъня и сервирайте.
Свързани статии
Панирани пилешки гърди с пармезан
Пилешки бутчета с паприка, лимон и ориз
Пилешки гърди с гръцка марината
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
пиле
рецепта
гъби
артишок
Коментирай
Последни
Четени
Седмичен хороскоп за 21 – 27 април
Тирамису с остатъци от козунак
6 общи черти на хората с ниско IQ
10 рецепти за вкусен козунак за Великден
15 рецепти с агнешко за Великден
10 поверия за здраве за Великден
През следващата седмица температурите ще се повишават
ЕС: Ще съдим Русия по действията й, а не по думиге
Жертва на митата: Самолет на Boeing отлетя за Китай, но се върна обратно в САЩ
Инцидент в Овалния кабинет: Момиче припадна пред Тръмп ВИДЕО
7 фини поведения, които изглеждат нормални, но съсипват връзката
Таро карта на седмицата: Какво да очакваме от 21 до 27 април?
Потвърдено – професор Снейп ще е чернокож в сериала „Хари Потър“
Дъщерята на Чарли Шийн проговори за обтегнатите им отношения
Редовното ходене подобрява работата на сърдечно-съдовата система
Градински чай – с мощно действие при кашлица, възпаления, чернодробни и жлъчни заболявания
Наследствени синдроми, протичащи с периодична треска при деца
Какво да правим, ако партньорът ни има различни сексуални предпочитания?
Вълшебен ВЕЛИКДЕН за 3 зодии!
Виктория Бекъм на 51 г., Дейвид отново я трогна
6 тенденции при маратонките за пролетта
Рут Колева роди момче!
продава, Двустаен апартамент, 67 m2 Стара Загора, Център, 92000 EUR
продава, Едностаен апартамент, 56 m2 Бургас област, гр.Поморие, 74025 EUR
продава, Двустаен апартамент, 65 m2 София, Лозенец, 240000 EUR
продава, Парцел, 872 m2 София, м-т Гърдова глава, 750000 EUR
Готварство
Тирамису с остатъци от козунак
Печено агнешко с фурми
Салати с яйца за Великден
Категории