IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пиле с артишок и гъби
24 февруари 2024 | 06:30 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
4 бр. пилешки гърди без кост
Сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица масло
200 г маринован артишок от буркан
1 чаша нарязани гъби, пресни
1 чаша бяло вино
1 супена лъжица каперси
Пресен магданоз за поръсване
Приготвяне
Овкусете пилешкото със сол и пипер, втрийте добре.
Загрейте зехтина и маслото в тиган на средна към висока температура.
В него запечатайте месото от двете страни за по 5 до 7 минути от всяка страна.
Извадете месото от тигана и оставете настрана.
В тигана добавете отцедения артишок и гъбите.
Сотирайте в същата мазнина, докато покафенеят и омекнат.
Върнете пилешкото в тигана.
Залейте със запазената марината от артишока и бялото вино.
Намалете котлона на слабо и оставете да къкри 15 минути.
Накрая добавете каперсите и ситно нарязания магданоз. Свалете от огъня и сервирайте.
Свързани статии
Панирани пилешки гърди с пармезан
Пилешки бутчета с паприка, лимон и ориз
Пилешки гърди с гръцка марината
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
пиле
рецепта
гъби
артишок
Коментирай
Последни
Четени
Седмична таро прогноза за 31 март – 6 април
Любимите обувки и аксесоари на Сара Джесика Паркър (+Снимки)
Любовен хороскоп за 31 март – 6 април
Пролетен хороскоп за всички зодии
Изберете карта и вижте какво ви очаква през пролетта
Таро хороскоп за уикенда (29 – 30 март)
Славия не се даде и на Черно море, взе точка на "Тича"
След труса: Жена оцеля 30 часа под развалините в Мианмар
Енрике Иглесиас заведе сина си на риболов
Русия се готви за нова офанзива в Украйна?
Доналд Тръмп: Джордж Клуни е много ниска класа като актьор
Пролетна мода – осемте цвята, които ще носим през сезона
Синовете близнаци на Крис Хемсуърт и Елза Патаки имат нови диви прически
Дамски чанти в пастелни цветове – хитът за сезон пролет-лято 2025
Последици от липсата на сън
Кои сърдечносъдови заболявания са по-чести през пролетта?
Подсладените напитки увеличават и риска от рак на устната кухина
УМБАЛ „Лозенец“ с безплатни кардиологични прегледи по случай Световния ден на здравето
Новолуние и слънчево затъмнение в Овен носят благословии за 4 зодии
5 тенденции в грима за пролетта
Педро Паскал отрече слуховете за връзка с Дженифър Анистън
Футболистът Кай Хаверц стана баща!
продава, Тристаен апартамент, 128 m2 София, Малинова Долина, 257360 EUR
продава, Двустаен апартамент, 63 m2 Пловдив, Тракия, 119800 EUR
продава, Двустаен апартамент, 66 m2 Пловдив, Тракия, 84100 EUR
продава, Етаж от къща, 150 m2 Пазарджик област, гр.Пещера, 92071.61 EUR
Готварство
Свински котлети със сотирани круши
Смути за добро настроение
3 пролетни супи, които топят мазнини
Категории