Меню

Пиле с артишок и гъби

24 февруари 2024 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пиле с артишок и гъби
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Овкусете пилешкото със сол и пипер, втрийте добре. 
  2. Загрейте зехтина и маслото в тиган на средна към висока температура. 
  3. В него запечатайте месото от двете страни за по 5 до 7 минути от всяка страна. 
  4. Извадете месото от тигана и оставете настрана. 
  5. В тигана добавете отцедения артишок и гъбите. 
  6. Сотирайте в същата мазнина, докато покафенеят и омекнат. 
  7. Върнете пилешкото в тигана. 
  8. Залейте със запазената марината от артишока и бялото вино. 
  9. Намалете котлона на слабо и оставете да къкри 15 минути. 
  10. Накрая добавете каперсите и ситно нарязания магданоз. Свалете от огъня и сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай