IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пиле с артишок и гъби
24 февруари 2024 | 06:30 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
4 бр. пилешки гърди без кост
Сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица масло
200 г маринован артишок от буркан
1 чаша нарязани гъби, пресни
1 чаша бяло вино
1 супена лъжица каперси
Пресен магданоз за поръсване
Приготвяне
Овкусете пилешкото със сол и пипер, втрийте добре.
Загрейте зехтина и маслото в тиган на средна към висока температура.
В него запечатайте месото от двете страни за по 5 до 7 минути от всяка страна.
Извадете месото от тигана и оставете настрана.
В тигана добавете отцедения артишок и гъбите.
Сотирайте в същата мазнина, докато покафенеят и омекнат.
Върнете пилешкото в тигана.
Залейте със запазената марината от артишока и бялото вино.
Намалете котлона на слабо и оставете да къкри 15 минути.
Накрая добавете каперсите и ситно нарязания магданоз. Свалете от огъня и сервирайте.
Свързани статии
Панирани пилешки гърди с пармезан
Пилешки бутчета с паприка, лимон и ориз
Пилешки гърди с гръцка марината
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
пиле
рецепта
гъби
артишок
Коментирай
Последни
Четени
Кое е най-изгодното време от годината за резервиране на лятна почивка?
Тест: Какво ви спира да бъдете по-добра версия на себе си?
Нети с първи сингъл от саундтрака на „Гунди“
21 ноември – Ден на християнското семейство
Притча за щастието и семейството
Любовен хороскоп за 2025
Путин: Конфликтът в Украйна вече е глобален заради САЩ и ще отговорим решително
Костадин Костадинов: ГЕРБ е в изолация и наблюдаваме подозрително мълчание
Централна емисия
Мондиал 2026 става все по-голям мираж за националите ни
САЩ са уязвими на инфлационни шокове
Найл Хоран, Зейн Малик, Хари Стайлс и Луи Томлинсън отново заедно за погребението на Лиъм Пейн
След заповедта на МНС: Нетаняху се сравни с Драйфус
Какво цели Путин с изстрелването на ICBM по Украйна?
Уран и Нептун не са това, което изглеждат: Ново откритие обяснява мистерията на Плутон (снимка)
Ще станем ли свидетели на изчезването на Големия бариерен риф
Китай е с една крачка по-близо до първия пилотиран полет до Луната (видео)
Добри новини за SpaceX от щатската администрация
С какво е полезен джинджифиловият шот с куркума?
Какво е АСМР и как ни помага да релаксираме?
Клинични прояви на гигантската аксонална невропатия
Български онколог е сред водещите лектори в един от най-големите европейски форуми за ракови заболявания
Зендая разкри, че кучето ѝ обича гаджето ѝ Том повече, отколкото нея
Linkin Park с мащабно световно турне през 2025
Асен Блатечки се изфука с красивата си приятелка
Животът на 3 зодии ще тръгне в нова посока до март 2025
Готварство
Портокалопита – гръцки сиропиран сладкиш
Как да си направим домашен ябълков оцет
Брюкселско зеле с бекон и синьо сирене
Категории