IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пиле с артишок и гъби
24 февруари 2024 | 06:30 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
4 бр. пилешки гърди без кост
Сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица масло
200 г маринован артишок от буркан
1 чаша нарязани гъби, пресни
1 чаша бяло вино
1 супена лъжица каперси
Пресен магданоз за поръсване
Приготвяне
Овкусете пилешкото със сол и пипер, втрийте добре.
Загрейте зехтина и маслото в тиган на средна към висока температура.
В него запечатайте месото от двете страни за по 5 до 7 минути от всяка страна.
Извадете месото от тигана и оставете настрана.
В тигана добавете отцедения артишок и гъбите.
Сотирайте в същата мазнина, докато покафенеят и омекнат.
Върнете пилешкото в тигана.
Залейте със запазената марината от артишока и бялото вино.
Намалете котлона на слабо и оставете да къкри 15 минути.
Накрая добавете каперсите и ситно нарязания магданоз. Свалете от огъня и сервирайте.
Свързани статии
Панирани пилешки гърди с пармезан
Пилешки бутчета с паприка, лимон и ориз
Пилешки гърди с гръцка марината
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
пиле
рецепта
гъби
артишок
Коментирай
Последни
Четени
Седмична таро прогноза за 24 февруари – 2 март
Поверия за Месни заговезни
Любовен хороскоп за 24 февруари – 2 март
Рецепти за Месни заговезни
5 задължителни ястия за Месни заговезни
Таро хороскоп за уикенда (22 – 23 февруари)
Ватикана: Папа Франциск е в критично състояние
Черно море и Лудогорец завършиха 1:1
Николай Василев с критика: Имаме дясно правителство с най-левия бюджет
Съдът пусна под гаранция училищната директорка, задържана с подкуп
Любов и кино – Най-романтичните филми на всички времена
Мъжете в живота на Дженифър Анистън – Брад Пит ли остава голямата ѝ любов
Нов маникюр – най-добрите дизайни за сезона на Риби
В ужас – как тенис звездите жени живеят в страх от преследвачи
10 признака на деменция, които не бива да се игнорират
Защо симптомите на инфаркт са различни при жените?
Диагностика и лечение на миомата на матката, II част
74% от завършили МУ-София през 2024 искат да останат лекари в България
3 зодии, които цъфтят във връзки от разстояние
Виктория и Дейвид Бекъм вече не се карат
Рибарският стил превзема 2025 г.
Мили Боби Браун: Джейк е първата ми любов!
продава, Тристаен апартамент, 90 m2 София, Център, бул. Евлоги Георгиев, 0 EUR
продава, Парцел, 1976 m2 Пазарджик област, с.Юндола, 80000 EUR
продава, Тристаен апартамент, 116 m2 София, Горна Баня, 243394 EUR
продава, Парцел, 1092 m2 София, Горна Баня, 81994 EUR
Готварство
3 смутита за топене на корема
Боровинков коблер с 5 съставки
Рецепти за Месни заговезни
Категории