IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пиле с артишок и гъби
24 февруари 2024 | 06:30 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
4 бр. пилешки гърди без кост
Сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица масло
200 г маринован артишок от буркан
1 чаша нарязани гъби, пресни
1 чаша бяло вино
1 супена лъжица каперси
Пресен магданоз за поръсване
Приготвяне
Овкусете пилешкото със сол и пипер, втрийте добре.
Загрейте зехтина и маслото в тиган на средна към висока температура.
В него запечатайте месото от двете страни за по 5 до 7 минути от всяка страна.
Извадете месото от тигана и оставете настрана.
В тигана добавете отцедения артишок и гъбите.
Сотирайте в същата мазнина, докато покафенеят и омекнат.
Върнете пилешкото в тигана.
Залейте със запазената марината от артишока и бялото вино.
Намалете котлона на слабо и оставете да къкри 15 минути.
Накрая добавете каперсите и ситно нарязания магданоз. Свалете от огъня и сервирайте.
Свързани статии
Панирани пилешки гърди с пармезан
Пилешки бутчета с паприка, лимон и ориз
Пилешки гърди с гръцка марината
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
пиле
рецепта
гъби
артишок
Коментирай
Последни
Четени
Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер
Седмична нумерологична прогноза за 23 – 29 декември
3 задължителни ритуала за Бъдни вечер
Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер
3 идеи за ястия за Бъдни вечер
Таро карти за януари 2025 за всяка зодия
Недекларирана валута за над 260 000 лв. задържаха на "Капитан Андреево"
Турски хеликоптер линейка се блъсна в 4 етаж на болница, има загинали
Провежда се извънредна ХII Национална конференция на ДПС
Унгарската компания MOL иска да купи рафинерията на „Лукойл“ в Бургас
Кралска семейна приказка – сладките деца на принц Хари и Меган Маркъл
Зимни палта – тенденции за топла и елегантна визия
Коледни рецепти – вкусни меденки с два вида глазура
Невероятната история на коледната елха
Променливото кръвно налягане е свързан с по-голям риск от когнитивен упадък
Витамин К и какво знаем за него?
Съвети за кърмене през зимата
Обриви по кожата и недерматологични състояния
Най-стилните зодии
5 модни тенденции за зимата
Чад Майкъл Мъри с разказ за трудното си детство
Машин Гън Кели отрича да е изневерявал на Меган Фокс
продава, Двустаен апартамент, 88 m2 Бургас област, гр.Приморско, 61453 EUR
продава, Двустаен апартамент, 77 m2 София, Бояна, 160314 EUR
продава, Тристаен апартамент, 119 m2 София, Център, 233760 EUR
продава, Тристаен апартамент, 106 m2 София, Център, 223724 EUR
Готварство
Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер
Как да приготвите най-вкусната памук питка за Коледа?
3 идеи за ястия за Бъдни вечер
Категории