Меню

Свински котлети с пармезан, лук и картофи

23 февруари 2024 | 12:15 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Свински котлети с пармезан, лук и картофи
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. 
  2. Оваляйте месото в брашното. 
  3. Запържете в тигана за 4-5 минути от всяка страна. Извадете и оставете настрана. 
  4. В голяма купа смесете пармезана, солта и пипера. 
  5. Поръсете месото с половината от тази смес от двете страни. 
  6. Подредете котлетите обратно в тигана. 
  7. Покрийте ги с резени картофи. Поръсете с останалата част от сместа с пармезана. 
  8. Отгоре подредете лука. 
  9. В малка купа разтворете бульона с горещата вода. Добавете лимоновия сок и разбъркайте. 
  10. Залейте месото и зеленчуците в тигана. 
  11. Покрийте с капак и намалете котлона. 
  12. Оставете да къкри така около 40 минути, докато зеленчуците омекнат. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай