Меню

Телешко с броколи по азиатски

20 февруари 2024 | 16:15 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Телешко с броколи по азиатски
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. В купа смесете соевия сос, меда, бульона, сусамовото олио, кафявата захар, оризовия оцет, чесъна, джинджифила, соса гочуджанг и 1 супена лъжица от нишестето. 
  2. Разбъркайте добре и оставете настрана. 
  3. Овкусете телешкото със солта и пипера, като масажирате месото навсякъде. Оваляйте в 1 супена лъжица царевично нишесте, за да полепне добре. 
  4. Загрейте малко сусамово олио в дълбок тиган на средна към висока температура. 
  5. В него запържете месото от всички страни за няколко минути. 
  6. Извадете месото и оставете настрана. 
  7. В същия тиган добавете 2 супени лъжици вода и в нея сложете броколите. 
  8. Оставете водата да се изпари, за да може броколите да омекнат и същевременно леко да се сготвят в остатъчната мазнина. 
  9. Върнете месото в тигана. 
  10. Залейте със соса. 
  11. Разбъркайте за няколко минути, докато полепне навсякъде и леко се сгъсти. 
  12. Поръсете със сусам и сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай