Портокали "Златно лято"
21.08.2008г. / 10 23ч.
Аз жената
4 портокала, 8 с.л. захар, 1 с.л. желатин, 4 яйца, 1 ч.л. ванилин със захар, 100 г орехови ядки
Приготвяне:
Портокалите се разрязват на половинки, вътрешността се изгребва и се претрива през сито. Пюрето се загрява с половината захар и се сипва предварително разтвореният желатин. Леко се охлажда. Жълтъците се разбиват с останалата захар и ванилина. Белтъците се разбиват на устойчива пяна и заедно с жълтъците се сипват в охладената портокалова смес. Разбърква се с ядките и половинките портокали се напълват и охлаждат до стягане. При поднасяне се разрязват на резени и по желание се гарнират със сметана.
Рецептата е от конкурса "Здравословно и вкусно"
* * *