Меню

Страта с гъби и спанак

8 март 2024 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Страта с гъби и спанак
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. В тиган на средна към висока температура загрейте зехтина. 
  3. В него запържете лука и чесъна, като разбърквате за няколко минути, докато станат прозрачни. 
  4. Добавете спанака и гъбите, разбъркайте. 
  5. Сотирайте всичко за около 10 минути, докато гъбите омекнат и започнат да намаляват обема си. 
  6. Докато гъбите, спанакът и лукът се готвят, разбийте яйцата със сметаната, горчицата, солта, пипера и пармезана в купа. 
  7. В тигана добавете нарязания хляб и разбъркайте, за да полепнат всички сокове добре по него. 
  8. Намажете тава за печене с малко мазнина. 
  9. В нея прехвърлете сместа от тигана. 
  10. Залейте с яйчената смес и разбъркайте, така че зеленчуците и хлябът да се покрият добре от сместа. 
  11. Печете за около 45 минути до час. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай