Меню

Пилешки бутчета със зеленчуци, доматен сос и вино

3 март 2024 | 06:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне
  1. Месото се овкусява със сол и черен пипер. 
  2. В дълбок тиган с капак или в голяма тенджера загрейте зехтина. 
  3. След това изпържете месото от двете страни до златистокафяво. 
  4. Извадете го в чиния. 
  5. В мазнината от него добавете нарязаните зеленчуци. 
  6. Добавете отново сол, черен пипер на вкус, ригана, мащерката и лютия пипер. 
  7. Гответе 2-3 минути и добавете виното. 
  8. След 5-6 минути може да добавите доматения сос. 
  9. Разбъркайте и гответе около 8-10 минути. 
  10. Следва да добавите и месото.
  11. Намалете котлона на средно силен, покрийте тигана с капак и гответе около 25-30 минути. 
  12. Сервирайте с хубав хляб.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай