IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пилешки бутчета със зеленчуци, доматен сос и вино
3 март 2024 | 06:30 |
Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 3-4
Продукти
6 пилешки бутчета с кожа
зехтин екстра върджин на вкус
сол, черен пипер на вкус
1 малка глава жълт лук
2 стръка целина
4 чушки – може да са комбинация от червени и зелени
250 г пресни гъби по ваш избор
3 стрити скилидки чесън
1 чаена лъжичка риган
3 стръка прясна мащерка
няколко стръка пресен магданоз
1 чаша червено вино
650 г сос от пасирани домати
лют пипер на вкус и по желание
Приготвяне
Месото се овкусява със сол и черен пипер.
В дълбок тиган с капак или в голяма тенджера загрейте зехтина.
След това изпържете месото от двете страни до златистокафяво.
Извадете го в чиния.
В мазнината от него добавете нарязаните зеленчуци.
Добавете отново сол, черен пипер на вкус, ригана, мащерката и лютия пипер.
Гответе 2-3 минути и добавете виното.
След 5-6 минути може да добавите доматения сос.
Разбъркайте и гответе около 8-10 минути.
Следва да добавите и месото.
Намалете котлона на средно силен, покрийте тигана с капак и гответе около 25-30 минути.
Сервирайте с хубав хляб.
Снимка: iStock
Опитайте още:
Сочни телешки ребърца с червено вино
Ризото с гъби, пармезан и вино
Маринована сьомга на тиган с бяло вино
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
пилешки бутчета
рецепти с пилешко месо
рецепти за яхнии
Коментирай
Последни
Четени
15 неща, увеличаващи риска от здравословни проблеми
3 рецепти, с които да използвате агнешкото от Великден
Женски хороскоп за май
Великден е, Христос воскресе!
6 общи черти на хората с ниско IQ
Седмична нумерологична прогноза за 21 – 27 април
Сезонен вирус в Банско, стотици потърсили помощ в Спешния център
Стефка Костадинова за Насар: Пред очите ни израства ярка звезда
Интерес към София: 63% повече туристи от Китай и 144% от Израел
Шофьор е загинал при катастрофа в община Трявна
Пролетна мода – шестте най-големи тенденции за сезона
Китайски хороскоп за месец май: Какво очаква всеки знак от източния календар?
Нов маникюр – най-добрите дизайни за сезона на Телец
Тренировка за корем – 7 упражнение за заздравяване на мускулите
До какви симптоми може да доведе пролактиномът?
5 причини за ниско кръвното налягане
Редовното ходене подобрява работата на сърдечно-съдовата система
Градински чай – с мощно действие при кашлица, възпаления, чернодробни и жлъчни заболявания
Седмичен любовен хороскоп 21-27 април
Шер няма да сключва брак отново
6 тенденции при парфюмите за пролетта
Оли Мърс ще става татко за втори път!
продава, Двустаен апартамент, 89 m2 Бургас област, к.к.Слънчев Бряг, 133500 EUR
продава, Двустаен апартамент, 62 m2 Бургас област, к.к.Слънчев Бряг, 90306 EUR
продава, Хотел, 4500 m2 Бургас област, к.к.Слънчев Бряг, 5500000 EUR
продава, Едностаен апартамент, 37 m2 София, Център, 62000 EUR
Готварство
3 рецепти, с които да използвате агнешкото от Великден
3 рецепти, с които да използвате яйцата от Великден
Тирамису с остатъци от козунак
Категории