IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Рецепта за Pappa al pomodoro – италианска доматена супа с хляб
29 февруари 2024 | 09:16 |
Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
50 мин.
Порции: 2-3
Продукти
800 г пасирани домати без люспи
зехтин екстра върджин на вкус
300 г хубав хляб с дебела коричка
Вода колкото е необходимо
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
босилек на вкус
сол на вкус
Приготвяне
В подходяща тенджера загрейте зехтина.
Добавете към него нарязания чесън.
След 1-2 минути може да добавите и пасираните домати, както и сол.
Гответе около 30 минути на слаб огън.
След това може да добавите малко вода.
Разбъркайте и сложете хляба, който сте нарязали на по-едри хапки.
Притиснете леко с лъжица и долейте още вода.
Трябва да има достатъчно сос, в който да се напои хлябът.
Покрийте с капак тигана и изключете котлона.
Махнете от котлона след 15 минути.
Завършете със струйка зехтин, разбъркайте и сервирайте, като поръсите с малко пресен босилек.
Снимка: iStock
Вижте още:
Италианска супа с наденица и тортелини
Италианска скиачата (schiacciata) с картофи
Италианска капоната върху брускети
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти за супи
вегетариански рецепти
рецепти за паста
Коментирай
Последни
Четени
Притча за щастието и семейството
6 храни, с които да се предпазите от диабет
Нежни маникюри за всяка зодия (+Снимки)
21 ноември – Ден на християнското семейство
Зимен хороскоп за всички зодии
Притча за щастието и семейството
Илиана Иванова ще ни представлява в Европейската сметна палата
Евакуираха хора от жилищен блок в Свети Влас заради пожар
Международният наказателен съд издаде заповед за ареста на Бенямин Нетаняху
Молитви за здраве и доброта в Деня на християнското семейство
Ловците на оферти купуват без значение от марката
Путин изчезна: Не се е появявал публично рекордните 14 дни
Полицията в Симитли спря сблъсъци заради тротоар и лавка
Хващат пиян шофьор, сменя го друг - още по-пиян
Добри новини за SpaceX от щатската администрация
Досиетата Х: Дебатът за НЛО в САЩ продължава
В целия му блясък: Най-добрите снимки на Слънцето, направени от Solar Orbiter
Човешкият мозък ще се свие заради изкуствения интелект
Български онколог е сред водещите лектори в един от най-големите европейски форуми за ракови заболявания
Клетките запазват „спомена“ за затлъстяването дори след отслабване
УМБАЛ „Св. Йоан Кръстител“ - София с ремонтиран покрив от 1953 г. и фотоволтаични панели
Седенето повече от 10 часа на ден води до сърдечна недостатъчност
Рей Романо и Лиса Кудроу – истинско семейство, което крие мрачни тайни
Бунтарят на семейството – принц Хари си направи татуировка на врата
Сила на духа – Селма Блеър захвърли бастуна и се премени като Мерилин Монро
Кралица Рания и снаха й принцеса Раджва са стилното дуо на Йордания
Готварство
Портокалопита – гръцки сиропиран сладкиш
Как да си направим домашен ябълков оцет
Брюкселско зеле с бекон и синьо сирене
Категории