Меню

Зелен фасул с пармезан

1 март 2024 | 10:59 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Зелен фасул с пармезан
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете фасула в голяма решетка/ цедка. 
  2. Напълнете тенджера с вода и поставете цедката отгоре, така че да сварите фасула на пара.
  3. Включете котлона на среден към силен огън. 
  4. Покрийте с капак и оставете парата да сготви фасула за 10 минути при вряща вода. 
  5. Извадете фасула от цедката, оставете остатъчната вода да се отцеди добре. 
  6. Прехвърлете в купа. Добавете зехтина, пармезана, оцета, чесъна, солта и пипера. 
  7. Разбъркайте добре. 
  8. Оставете да престои 10 минути, за да се овкуси добре. 
  9. Добавете магданоза и разбъркайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай