Меню

Мармаладен кекс с вино /за микровълнова/

13 април 2008 | 00:00 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Мармаладен кекс с вино /за микровълнова/

Приготвяне

Продукти:
140 мл олио
140 г захар
3 яйца
3 супени лъжици мармалад
170 г брашно
смес от 1 чаена лъжица сода бикарбонат и 1 чаена лъжичка бакпулвер
85 мл бяло вино

Приготвяне: Олиото, захарта и яйцата се разбиват с миксер, прибавят се мармаладът и останалите продукти. Изсипва се в намазана форма и се пече в микровълнова фурна на 50% мощност 9 минути, а след това на 100% 4-7 минути. Кексът престоява в съда 10 минути, за да се охлади.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай