Меню

Пухкав кекс с маскарпоне и кафе

19 март 2024 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
65 мин.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне
  1. В купа с помощта на миксер разбийте захарта и яйцата. 
  2. Добавете солта и маскарпонето. 
  3. Разбъркайте с миксера за няколко секунди, след което пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете към сместа. 
  4. Разбийте отново докато се получи гладко тесто. 
  5. Разделете го на три равни части в отделни купи. 
  6. Към първата част от тестото добавете пресятото какао на прах и половината от свареното кафе. 
  7. Разбъркайте добре с шпатула.
  8. Към втората част добавете останалото кафе и разбъркайте.
  9. Към третата част добавете млякото и разбъркайте добре.
  10. Намаслете и набрашнете форма за кекс. 
  11. Изсипете първата част от тестото, разпределете я равномерно във формата. 
  12. След това по същия начин върху нея втората, а след това и третата част. 
  13. На финала с нож, вилица или дървен шиш, леко размесете трите части. 
  14. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност на кекса.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай