Салата с диня
02.09.2008г. / 11 15ч.
Аз жената
Продукти:
1 малка глава кромид
2 лимона
750 г диня
125 г сирене “Фета”
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка мента
2 с. л. зехтин
50 г черни маслини без костилки
смлян черен пипер
Приготвяне:
Кромидът се нарязва на тънки колелца в малка купа и се залива с половината сок от лимоните. Динята се почиства от семките. Заедно със сиренето се нарязва на кубчета. В купата се поставят динята, сиренето и кромидът. Заливат се с останалия сок от лимоните и се наръсват с надребнените магданоз, мента, маслини и със зехтина. Подправя се със смлян черен пипер.
Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно
* * *