IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Лаврак на фурна със сос
22 март 2024 | 11:26 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
45 мин.
Порции: 1
Продукти
1 голям почистен лаврак
сол и черен пипер на вкус
½ лимон, нарязан на кръгчета
½ глава червен лук, нарязан на кръгчета
За соса:
¼ чаша пресен лимонов сок
1 до 2 чаени лъжички сушен риган
1 голяма скилидка стрит чесън
сол и черен пипер на вкус
¾ чаша зехтин екстра върджин
няколко стръка пресен копър - наситнени
Приготвяне
Измийте добре рибата.
От едната ѝ страна (горната, която ще се падне при изпичане) с помощта на нож направете
няколко разреза.
Овкусете рибата отгоре и от вътрешната ѝ страна със сол и черен пипер.
Нарежете лука и лимона на колелца и напълнете рибата.
Сложете я в тава с незалепващо покритие, предварително намазана с малко зехтин.
Капнете няколко капки зехтин върху рибата.
Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса, докато хване хубава коричка.
Пригответе соса, като комбинирате всички съставки много добре.
Сложете в голяма чиния изпечената риба и я залейте отвън и във вътрешната част със соса.
Сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още:
Фантастични рецепти с риба
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти за Никулден
рецепти с риба
Коментирай
Последни
Четени
Кое е най-изгодното време от годината за резервиране на лятна почивка?
Тест: Какво ви спира да бъдете по-добра версия на себе си?
Нети с първи сингъл от саундтрака на „Гунди“
21 ноември – Ден на християнското семейство
Притча за щастието и семейството
Любовен хороскоп за 2025
Илва Йохансон: Няма пречки за присъединяването на България и Румъния към Шенген
Централна емисия
Американска военна техника ще премине по пътищата на страната ни
Ангела Меркел проговори за трудните си контакти с Тръмп и Путин в мемоари
ЕК: Виена няма аргументи против членство на България в Шенген
Бобът бръснач - актуалната прическа за есента
Китай строи 30 000 мили високоскоростна жп линия
В опит да привлече бягащите от Тръмп: Село в Италия продава къщи за $1
Уран и Нептун не са това, което изглеждат: Ново откритие обяснява мистерията на Плутон (снимка)
Ще станем ли свидетели на изчезването на Големия бариерен риф
Китай е с една крачка по-близо до първия пилотиран полет до Луната (видео)
Добри новини за SpaceX от щатската администрация
С какво е полезен джинджифиловият шот с куркума?
Какво е АСМР и как ни помага да релаксираме?
Клинични прояви на гигантската аксонална невропатия
Български онколог е сред водещите лектори в един от най-големите европейски форуми за ракови заболявания
Зендая разкри, че кучето ѝ обича гаджето ѝ Том повече, отколкото нея
Linkin Park с мащабно световно турне през 2025
Асен Блатечки се изфука с красивата си приятелка
Животът на 3 зодии ще тръгне в нова посока до март 2025
Готварство
Портокалопита – гръцки сиропиран сладкиш
Как да си направим домашен ябълков оцет
Брюкселско зеле с бекон и синьо сирене
Категории