Меню

Лаврак на фурна със сос

22 март 2024 | 11:26 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
45 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне
  1. Измийте добре рибата. 
  2. От едната ѝ страна (горната, която ще се падне при изпичане) с помощта на нож направете 
  3. няколко разреза. 
  4. Овкусете рибата отгоре и от вътрешната ѝ страна със сол и черен пипер. 
  5. Нарежете лука и лимона на колелца и напълнете рибата. 
  6. Сложете я в тава с незалепващо покритие, предварително намазана с малко зехтин. 
  7. Капнете няколко капки зехтин върху рибата. 
  8. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса, докато хване хубава коричка. 
  9. Пригответе соса, като комбинирате всички съставки много добре. 
  10. Сложете в голяма чиния изпечената риба и я залейте отвън и във вътрешната част със соса. 
  11. Сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай