Ориз със зеленчуци
02.09.2008г. / 11 53ч.
Аз жената
1 ч. ч. ориз – измиваме и накисваме за 1-2 часа в студена вода;
Задушаваме ситно нарязан 1 гл. лук, 2-3 моркова, 1 шепа грах, гъбки(по желание);
В 2 ч. ч. вряла вода варим ориза за около 10мин. на слаб огън, за да не се слепне, след което го изцеждаме, измиваме със студена вода и го слагаме в хладилника за 30мин. После го прибавяме към задушените зеленчуци, леко притопляме. Овкусяваме с къри ( в него има достатъчно сол, така че не се слага допълнително). И вече имаме чудесен разделен на зрънца ориз със зеленчуци!
Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно
* * *