Меню

Ирландски маслени содени питки

25 март 2024 | 12:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Ирландски маслени содени питки
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте тиган с дебело дъно на средна температура на котлона. 
  2. Сложете брашното и солта в купа, разбъркайте. 
  3. Направете кладенче в центъра. 
  4. В него започнете да наливате айряна или мътеницата, като разбърквате бавно с пръсти, така че да поемете околното брашно. 
  5. Добавете и маслото. Започнете да замесвате тестото. 
  6. След като се получи меко тесто прехвърлете върху набрашнена повърхност и омесете. 
  7. Разточете тестото до кора с дебелина около сантиметър. Не трябва да е на тънко. 
  8. Нарежете тестото на квадрати. 
  9. Печете в загретия тиган за около 6-8 минути от всяка страна или до златисто. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай