Тиквичките са нискокалорични и нисковъглехидратни зеленчуци.
Продукти:
6 ч. чаши тиквички, нарязани на колелца, и после на 4
1 ч. чаша настъргани моркови
1/3 ч. чаша лук, накълцан на ситно
1 с. л. сушени подправки – магданоз, целина, риган, чубрица и т. н. (на вкус)
1 ч. чаша заквасена сметана
2 -3 с. л. маргарин, разтопен
1 пакетче суха пилешка супа, разтворена в 2-3 ч. чаши гореща вода
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. В тиган, задушете тиквичките, лука и морковите за 5 минути. В купа, смесете сметаната, подправките, маргарина и супата. Изсипете половината от тази смес в по-плитък глинен съд или съд от йенско стъкло. Отгоре изсипете тиквичките и полейте с другата половина от супата.
Печете 30 минути.
Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно
* * *