Меню

Свинско задушено в портокалов сок и мляко

30 март 2024 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Свинско задушено в портокалов сок и мляко
60.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Овкусете месото с пипера и солта, като втриете подправките добре. 
  2. Загрейте олиото в дълбок тиган на силен огън. 
  3. Запечатайте месото от всяка страна по 3-4 минути. 
  4. Извадете и оставете настрана. 
  5. Запазете и соковете, останали в тигана. 
  6. Поставете месото в дълбока тенджера. 
  7. Овкусете с дафиновите листа, кимиона, ригана и лютия пипер. 
  8. Залейте с портокаловия сок и прясното мляко. 
  9. Разпръснете портокаловите корички отгоре. 
  10. Оставете да заври на силен котлон, след което намалете температурата на слабо, покрийте с капак и оставете да къкри 2 часа. 
  11. Загрейте фурната на 230 градуса. 
  12. Извадете месото от течността. Прехвърлете в тава за печене. 
  13. Поръсете с малко от останалите сокове в тенджерата. Добавете сол на вкус по желание. 
  14. Печете за 20 минути, докато месото покафенее. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай