Меню

Кюфтета в доматен сос с много подправки

02.09.2008г. / 15 16ч.
Аз жената
Кюфтета в доматен сос с много подправки

Продукти:
кайма, лук, риган,1 или 2 скилидки чесън

За соса: домати(пресни или от буркан), 1 глава лук, скилидка чесън, една чушка(ако обичате пикантното може и люта)
1 ч. л. къри, малко босилек или отново риган, сол на вкус. Може да добавите и кимион. Аз обичам подправките и за това слагам много. Експериментирам!

Приготвят се най-напред кюфтета, каймата се омесва, настъргват се лука и чесъна. Прибавя се и ригана. Всичко се омесва много добре и се оформят кюфтенца;(може и по-големи).
Соса се приготвя в по-дълбок и широк тиган или тавичка. Доматите се обелват и нарязват. Лукът се реже на ситно, чесънът също, чушката се реже на лентички. Ако готвите с мазнина, предпочетете задушаването, не пържете! Така става по-здравословно.
Сложете в тигана 1 с. л. олио или зехтин, прибавете лука и чесъна, покрийте с капак за да се задушат, като омекнат малко сложете и чушката, пак сложете капака. Накрая прибавете доматите, поръсете с подправките. Може да се добави и вода, или дом. сос защото трябва да е по-водно, оформените кюфтета се пускат вътре и врат заедно, може пак да сложите капака.
Количеството на продуктите е по ваша преценка!
Да Ви е сладко!

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно

* * *

Пикантни ловджийски шишчета

Коментирай