Меню

Испански пържени филийки Torrijas

27 март 2024 | 07:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
20 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне
  1. Почистете много добре портокала и с помощта на белачка за картофи обелете 2-3 тънки ленти от кората му. 
  2. В малка тенджера комбинирайте млякото, портокаловите кори, канелата и захарта. 
  3. Когато заври леко изключете котлона.
  4. Бъркайте докато захарта се разтвори и премахнете от котлона.
  5. Когато сместа стане приятно хладка, премахнете канелата и портокаловите кори. 
  6. В тавичка подредете нарязаните филийки и ги залейте с млякото. 
  7. Когато се напоят от едната страна, обърнете ги от другата.
  8. Отделно в подходяща дълбока чиния разбийте яйцата. 
  9. Внимателно извадете една филийка от млякото и също толкова внимателно я потопете от двете страни. 
  10. В добре загрят тиган сложете олиото/зехтина и добавете филийката. 
  11. Същото направете и с останалите филийки – извадете ги от млякото, потопете ги в яйцата. 
  12. Изпържете ги от двете страни до златисто. 
  13. Готовите филийки се поръсват с комбинация от кафява захар и канела на прах.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай