Меню

Соленки с чедър

1 април 2024 | 09:04 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
40 мин.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне
  1. В голяма купа смесете добре брашното, захарта, солта, бакпулвера и чесъна на прах. Добавете маслото. 
  2. С помощта на вилица или пръсти размесете маслото със сухите съставки. 
  3. Тестото ще стане ронливо. 
  4. Добавете настърганото сирене  и отново разбъркайте. 
  5. Добавете мътеницата и разбъркайте много добре. 
  6. Пригответе си тава, в която постелете хартия за печене. 
  7. От полученото тесто оформете малки купчинки, които сложете в тавата за печене. 
  8. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 – 18 минути, докато соленките станат златистокафяви. 
  9. През това време в малка тенджера разтопете маслото. 
  10. Добавете към него чесъна и магданоза. 
  11. Когато соленките са готови, още докато са топли ги намажете с маслената смес. 
  12. Изчакайте няколко минути да изстинат поне малко и сервирайте. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай