Меню

Пиле с броколи по азиатски

11 април 2024 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пиле с броколи по азиатски
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна към висока температура. 
  2. Оваляйте месото в нишестето, докато полепне добре. 
  3. Сложете пилешкото в тигана и го запържете с разбъркване за няколко минути. 
  4. След това добавете лука, като разбърквате за още 2 минути. 
  5. Добавете чесъна и джинджифила, разбъркайте за още 2 минути. 
  6. Прехвърлете всичко в отделна чиния. 
  7. В същия тиган добавете броколите и гответе с разбъркване за 2-3 минути. 
  8. Междувременно разбъркайте водата, соевия и рибения сос, кафявата захар, двата вида пипер с 2 супени лъжици царевично нишесте в малка купа. 
  9. Трябва да се получи гъст лепкав сос. 
  10. Върнете пилешкото в тигана при броколите. 
  11. Залейте със соса и разбърквайте за още 5-6 минути, докато се сгъсти и полепне навсякъде. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай