Меню

Паста с пиле и аспержи

7 април 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Паста с пиле и аспержи
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне
  1. Кипнете подсолена вода в тенджера. 
  2. Сварете пастата за 8-10 минути и отцедете. 
  3. Оставете настрана. 
  4. В дълбок тиган на средна температура загрейте зехтина. 
  5. Сотирайте пилешкото в мазнината до златисто. 
  6. Извадете от тигана и оставете настрана. 
  7. Добавете още малко зехтин, ако се налага и сложете в тигана аспержите, чесъна и червения пипер. 
  8. Разбърквайте, докато аспержите омекнат. 
  9. Върнете пилешкото в тигана. 
  10. Гответе за още 2-3 минути с разбъркване. 
  11. Овкусете със сол и пипер. 
  12. Сложете пастата в голяма чиния за сервиране. 
  13. Отгоре разпръснете плънката и поднесете. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай