IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Рецепта за Пиле Марсала
3 април 2024 | 09:30 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
500 г пилешки гърди на половини
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица зехтин
1 чаша нарязани гъби
½ чаша вино Марсала
½ чаша пилешки бульон
2 супени лъжици пресен лимонов сок
1 супена лъжица пресен магданоз, наситнен
Приготвяне
Поставете пилешкото между два листа найлоново фолио.
Начукайте с помощта на чук за месо или точилка, докато направите месото по-тънко и крехко.
Овкусете месото от двете страни със сол и пипер.
Поставете брашното в плитка чиния.
Потопете всяко парче месо в брашното, докато го покрие, изтупайте.
Загрейте зехтина в голям тиган на средна към висока температура.
Пържете в него пилешкото от всяка страна по 3 минути или до златисто.
Извадете пилешкото от тигана.
В същия тиган добавете гъбите, виното, бульона, лимоновия сок.
Намалете котлона и оставете соса да къкри и да се редуцира за 10 минути.
Върнете пилешкото обратно в тигана и го обръщайте, така че да се овкуси от всички страни.
Намалете котлона, похлупете с капак и оставете да се готви още 5-6 минути.
Сервирайте поръсено с наситнен магданоз.
Свързани статии
Азиатска салата с пиле, манго и авокадо
5 нискокалорични рецепти с пилешко месо
Пилешки бутчета със зеленчуци, доматен сос и вино
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепта
пилешко
печено пиле с гъби
пиле марсала
Коментирай
Последни
Четени
Нети с първи сингъл от саундтрака на „Гунди“
„За“ и „против“ прошката след изневяра
Притча за щастието и семейството
21 ноември – Ден на християнското семейство
Зимен хороскоп за всички зодии
Притча за щастието и семейството
Биткойн продължава да лети нагоре и е близо до $100 000
Володимир Зеленски: Владимир Путин използва Украйна като опитно поле за оръжия
Русия даде заявка за възможен удар по Полша
Приходите на Nvidia скочиха с 94% за третото тримесечие
МНС издаде заповеди за арест на Нетаняху и Йоав Галант
Германци търсят имоти у нас за живеене, шансът за еврозоната засилва интереса
Армията ни заменя пистолетите "Макаров" с натовски стандарт
Бавят още следващите два медицински хеликоптера
Добри новини за SpaceX от щатската администрация
Досиетата Х: Дебатът за НЛО в САЩ продължава
В целия му блясък: Най-добрите снимки на Слънцето, направени от Solar Orbiter
Човешкият мозък ще се свие заради изкуствения интелект
Клинични прояви на гигантската аксонална невропатия
Български онколог е сред водещите лектори в един от най-големите европейски форуми за ракови заболявания
Клетките запазват „спомена“ за затлъстяването дори след отслабване
УМБАЛ „Св. Йоан Кръстител“ - София с ремонтиран покрив от 1953 г. и фотоволтаични панели
Щастливи – Дуа Липа и Калъм Търнър пренесоха любовта си в Токио
Рей Романо и Лиса Кудроу – истинско семейство, което крие мрачни тайни
Бунтарят на семейството – принц Хари си направи татуировка на врата
Сила на духа – Селма Блеър захвърли бастуна и се премени като Мерилин Монро
Готварство
Портокалопита – гръцки сиропиран сладкиш
Как да си направим домашен ябълков оцет
Брюкселско зеле с бекон и синьо сирене
Категории