Меню

Бурта (пържен патладжан)

04.09.2008г. / 13 12ч.
Аз жената
Бурта (пържен патладжан)

Продукти за 2 порции:
2 по- малки патладжана
1 скилидка чесън
4 пресни домата
1/2 ч. л. лют червен пипер
1/2 ч. ч. олио
1/2 каф. л. сол
зелени листчета от кориандър

Приготвяне:
Патладжаните се пекат цели. Когато поомекнат, кожицата им се обелва, а вътрешността им се стрива с вилица. В олио леко се запичат нарязаните на ситно скилидки чесън. Към тях се прибавят стритите патладжани, малко сол, доматите и лютият червен пипер. Сместа се вари 8-10 минути, като се бърка непрекъснато, за да не загори. Украсява се със зелени листчета кориандър

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно

* * *

Зеленчуково Ризото

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
zzzz ( преди 12 години )
Абе аз ли не разбрах, ама не виждам нищо пържено тук. Иначе рецептата е добра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Иванета ( преди 12 години )
Предлагам на Виолета Господинова да се премести на сайта за негативно настроените орторексици-критикари (или ако няма такъв, нека си направи)! Тук сме хората, които се наслаждаваме на храната - здрави сме, оптимисти сме и не ни харесват жлъчните коментари за жлъчката й!От редакцията:Благодарим за коментара и бихме добавили, че сайтът е за всички. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
..."вкусно" и убийствено за жлъчката, който има проблеми с нея...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Вики ( преди 12 години )