Бурта (пържен патладжан)
04.09.2008г. / 13 12ч.
Аз жената
Продукти за 2 порции:
2 по- малки патладжана
1 скилидка чесън
4 пресни домата
1/2 ч. л. лют червен пипер
1/2 ч. ч. олио
1/2 каф. л. сол
зелени листчета от кориандър
Приготвяне:
Патладжаните се пекат цели. Когато поомекнат, кожицата им се обелва, а вътрешността им се стрива с вилица. В олио леко се запичат нарязаните на ситно скилидки чесън. Към тях се прибавят стритите патладжани, малко сол, доматите и лютият червен пипер. Сместа се вари 8-10 минути, като се бърка непрекъснато, за да не загори. Украсява се със зелени листчета кориандър
Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно
* * *