Меню

Турска пикантна паста с чушки (Biber Salcasi)

9 април 2024 | 06:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне
  1. Изпечете и двата вида чушки в чушкопек, на котлона или във фурната, както ви е удобно.
  2. След като изстинат ги обелете и премахнете семките. 
  3. Сложете ги в кухненски робот заедно със солта, чесъна и лимоновия сок.
  4. Пасирайте добре всичко. 
  5. Прехвърлете сместа в тенджера. 
  6. Гответе на слаб огън с често бъркане за няколко минути, докато сместа се дехидратира леко. 
  7. Махнете от котлона, добавете зехтин и пресипете в бурканче или сервирайте веднага в купичка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай