Меню

Лимонови сладки с масло

10 април 2024 | 05:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
80 мин.

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне
  1. В голяма купа разбъркайте добре захарта и маслото. 
  2. Постепенно добавете лимоновата кора и сока. 
  3. След това сложете яйцето и много добре разбъркайте. 
  4. На финала сложете брашното и бакпулвера. 
  5. Замесете хубаво гладко тесто. 
  6. Увийте го в свежо фолио и го поставете в хладилник за 30 минути. 
  7. След това оформете малки топчета. 
  8. Оваляйте всяко в пудра захар. 
  9. Подредете топчетата в тава върху хартия за печене. 
  10. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. 
  11. Консумирайте, след като изстинат напълно.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай