Меню

Паста орзо с чери домати и пармезан

17 април 2024 | 07:42 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
45 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне
  1. В средно голяма тенджера загрейте зехтина. 
  2. Добавете цели чери доматите, чесъна и подправете със сол и черен пипер. 
  3. Разбъркайте, за да се комбинират съставките, след това покрийте с капак, докато доматите омекнат, около 5 до 8 минути.
  4. С помощта на дървена лъжица пасирайте омекналите домати. Оставете ги да се готвят без капак, докато омекнат и пуснат от сока си. 
  5. След това добавете пастата орзо и добавете водата или бульона. 
  6. Оставете пастата и доматите да се готвят на среден огън (без капак), като разбърквате от време на време. 
  7. Преди орзото да е „попило“ течността, изсипете малко от топлия доматен бульон в голяма купичка или чаша. 
  8. Добавете киселото мляко и разбийте, за да се комбинират добре. 
  9. Когато пастата е омекнала и е поела по-голямата част от течността, изключете котлона. Добавете кисело мляко и разбъркайте.
  10. За финал сложете сиренето, магданоза и сервирайте. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай