Продукти:
2 яйца
1 1/3 чаена чаша захар
2 1/3 чаена чаша брашно
2/3 чаена чаша разтопено краве масло
1 ванилия
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 шоколад
орехи, бадеми, лешници
Приготвяне:
В една купа смесваме яйцата, захарта, кравето масло и бъркаме докато стане хомогенна смес. В друга купа смесваме сухите продукти и разбъркваме, за да се смесят добре. После внимателно прибавяме сухите продукти към купата, в която сме разбъркали останалите. Получава се лепкаво тесто.
Настъргваме шоколада на много едро ренде, същото правим и с ядките. След това ги изсипваме в купата с тестото и разбъркваме с вилица, за да не повредим парченцата.
Оформяме малки топчета и ги сплескваме.
Пече се в тавичка с пергаментова хартия. Пече се 10 мин. на 375 C, докато придобият лек розов цвят. Получават се около 50 бисквити.