Меню

Свински котлети с нектарини

17 юни 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Свински котлети с нектарини
40 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте скара или ребрен тиган на силен огън.
  2. Смесете мащерката, 1 супена лъжица зехтин, чесъна в малка купа. 
  3. Втрийте малко зехтин в месото. 
  4. Поръсете с черен пипер и сол, втрийте. 
  5. Напръскайте тигана или скарата със спрей за готвене.
  6. Сложете месото и печете по 3-4 минути от всяка страна, докато добие загар. 
  7. Оставете месото да си почине 10 минути. 
  8. Нарежете нектарините на половини. 
  9. Смесете захарта, оставащия зехтин, червения пипер и кимиона в малка купа. 
  10. Оваляйте нектарините в соса. 
  11. Поставете ги на скарата или в тигана и печете по 5 минути от всяка страна. 
  12. Подредете котлетите в чиния.
  13. Около тях подредете нектарините и добавете маскарпонето за гарнитура и сос. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай