Меню

Сладки с шоколад

7 май 2024 | 06:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
80 мин.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне
  1. В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера. 
  2. Отделно комбинирайте захарта, маслото, ваниловия екстракт и яйцето и разбъркайте добре. 
  3. След това добавете брашното и отново разбъркайте добре. 
  4. Изсипете сместа върху кухненския плот. 
  5. Омесете хубаво и гладко тесто. 
  6. Увийте го в свежо фолио и поставете в хладилника за 1 час. 
  7. Извадете тестото от хладилника. 
  8. Разточете го с точилка, като го сложите между два листа набрашнена хартия за печене. Трябва да получите лист с дебелина около половин см.
  9. С помощта на форми за сладки изрежете бисквитите. 
  10. Подредете ги в тава върху хартия за печене. 
  11. Печете в предварително загрята фурна на 190°C за около 15-20 минути или докато краищата станат златистокафяви.
  12. Разтопете шоколада на водна баня и поръсете с него сладките. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай