Меню

Салата от червено цвекло (полска)

15.09.2008г. / 09 38ч.
Аз жената
Салата от червено цвекло (полска)

Няколко глави червено цвекло се измиват добре, сваряват се и се настъргват на едро ренде. Прибавя се нарязан на ситно кромид лук. Салатата се овкусява с черен пипер, сол, оцет и зехтин. Количеството на продуктите зависи изцяло от индивидуалното желание. Салатата се запазва добре в хладилник, така че може да се направят и няколко кг наведнъж.
Тази салата е полезна за раково болни. Особено ценно за тях е да консумират и сурово червеното цвекло. Тази салата е прекрасна и наистина много вкусна и полезна за всички.

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно

* * *

Салата с ролца от раци и маслини

Коментирай
32 rate up comment 0 rate down comment
К2 ( преди 12 години )
Аз я правя по следния начин: рендя на едрото цвеклото, слагам майонеза - и малко зехтин. Комбинацията - цвекло и майонеза - прочиства черния дроб и от организъма се изкарват билирубиновите камъни. Видимото е - че кожата става бистра и еластична! Препоръчвам червеното цвекло - поне един път в седмицата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32 rate up comment 0 rate down comment
рупени ( преди 12 години )
Към сурово настърганото червено цвекло прибавям настъргани: моркови, сладка бяла ряпа, една ябълка и стафиди. Овкусявам с балсамов оцет и зехтин - това е една от най-вкусните салати, които консумираме през зимния сезон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32 rate up comment 0 rate down comment
Snejana ( преди 12 години )
salatata e naistina mnogo vkusna i polezna za deza i vazrastni edna goljama bomba s vitamini e
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
Салатата наистина е с добри характеристики, но прясно приготвена. В големи количества съхранявана в хладилник може да запази външен вид, но не и лечебни свойства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар