Пълнено печено пиле
13.04.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Продукти:
1 цяло пиле
пакетче масло
сол
черен пипер
За плънката:
маслини – черни
кашкавал
орехови ядки – цели
Общото количество на трите съставки е толкова, колкото събере пилето, а съотношението е в равни части.
Приготвяне:
Маслините, кашкавалът и орехите се объркват, като кашкавалът предварително е нарязан на кубчета. Добавя се по желание черен пипер. Добре почистеното и измито пиле се напълва с плънката и се зашива. Намазва се обилно с маслото, наръсва се със солта и черния пипер. Слага се в тавичка, в която се сипва вода и се покрива с фолио. Пече се в умерена фурна. Накрая пилето се открива, за да се запече.
nkalimanova@yahoo.com