Меню

Салата с грах, бекон и майонеза

28 май 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Салата с грах, бекон и майонеза
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете бекона в загрят на силен огън тиган. 
  2. Запържете го до златисто за 10 минути, като разбърквате постоянно. 
  3. Отцедете бекона върху кухненска хартия. 
  4. Запазете мазнината от бекона. 
  5. Разбъркайте майонезата с мазнината от бекона заедно с меда, захарта, солта и пипера в купа до гладка смес. 
  6. Сварете граха в подсолена вода, докато омекне и го отцедете.
  7. Оставете го да изстине за 15 минути. 
  8. В голяма купа смесете граха, целината, чедъра, лука, моркова и разбъркайте. 
  9. Разбъркайте с дресинга и сложете в хладилник за 30 минути. 
  10. Добавете бекона и сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай