Меню

Свински котлети с гъби и Марсала

31 май 2024 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Свински котлети с гъби и Марсала
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте мазнината в дълбок тиган на силен огън. 
  2. Добавете гъбите и солта. 
  3. Сотирайте за около 8 минути с разбъркване. 
  4. Добавете Марсалата и гответе около 1 минута, докато гъбите покафенеят. 
  5. Добавете бульона и оставете да заври. 
  6. Оставете така да ври за 2 минути и свалете тигана от огъня. 
  7. Добавете сметаната и пипера. Разбъркайте. 
  8. Втрийте малко пипер и сол в месото. 
  9. Загрейте друг тиган на силен огън и в него добавете котлетите. 
  10. Гответе по 2-3 минути от всяка страна, докато котлетите покафенеят. 
  11. Сложете по два котлета в чиния и  отгоре добавете сместа с гъбите за декорация. 
  12. Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай