IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Ягодово гаспачо
7 юни 2024 | 07:58 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
30 мин.
Порции: 4
Продукти
1 голям домат, нарязан
½ краставица, обелена и нарязана
½ червена чушка, без семки и нарязана на едро
500 г ягоди
½ чаена лъжица пресован чесън
½ чаена лъжица мащерка, прясна
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица балсамов оцет
1 щипка сол
¼ чаена лъжица черен пипер
½ чаша зеленчуков бульон
6 цели ягоди, нарязани за украса
Приготвяне
Сложете домата, краставицата и чушката в блендер.
Пасирайте до получаване на гладка смес.
Прехвърлете в купа.
Сложете ягодите в блендера.
Пасирайте до гладкост.
Към тях добавете сместа с краставицата и домата, пасирайте отново.
Запазете една чаша от сместа отделно.
Към останалата смес в блендера добавете чесъна и мащерката, пасирайте отново.
Прехвърлете сместа в купа.
Към нея добавете зехтина, оцета, солта и пипера, разбъркайте.
Накрая добавете чашата ягодова смес, която запазихте. Разбъркайте.
Сложете в хладилник за 6-8 часа или за през нощта.
Сервирайте гаспачото студено и украсено с пресните нарязани ягоди.
Свързани статии
Лятна супа гаспачо с диня
Андалусийско гаспачо
Пикантно „Гаспачо“
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепта
лятна супа
гаспачо
студена супа
ягодово гаспачо
Коментирай
Последни
Четени
15 неща, увеличаващи риска от здравословни проблеми
3 рецепти, с които да използвате агнешкото от Великден
Женски хороскоп за май
Великден е, Христос воскресе!
6 общи черти на хората с ниско IQ
Седмична нумерологична прогноза за 21 – 27 април
Какво да не ядете преди тренировка?
Киселова: Да работим със сънародниците ни извън страната
Папа Франциск знаеше как да използва интернет за Евангелието
Владимир Путин: Готов съм за преки мирни преговори с Украйна
Пролетна мода – шестте най-големи тенденции за сезона
Китайски хороскоп за месец май: Какво очаква всеки знак от източния календар?
Нов маникюр – най-добрите дизайни за сезона на Телец
Тренировка за корем – 7 упражнение за заздравяване на мускулите
До какви симптоми може да доведе пролактиномът?
5 причини за ниско кръвното налягане
Редовното ходене подобрява работата на сърдечно-съдовата система
Градински чай – с мощно действие при кашлица, възпаления, чернодробни и жлъчни заболявания
Седмичен любовен хороскоп 21-27 април
Шер няма да сключва брак отново
6 тенденции при парфюмите за пролетта
Оли Мърс ще става татко за втори път!
продава, Двустаен апартамент, 89 m2 Бургас област, к.к.Слънчев Бряг, 133500 EUR
продава, Двустаен апартамент, 62 m2 Бургас област, к.к.Слънчев Бряг, 90306 EUR
продава, Хотел, 4500 m2 Бургас област, к.к.Слънчев Бряг, 5500000 EUR
продава, Едностаен апартамент, 37 m2 София, Център, 62000 EUR
Готварство
3 рецепти, с които да използвате агнешкото от Великден
3 рецепти, с които да използвате яйцата от Великден
Тирамису с остатъци от козунак
Категории