IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Ягодово гаспачо
7 юни 2024 | 07:58 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
30 мин.
Порции: 4
Продукти
1 голям домат, нарязан
½ краставица, обелена и нарязана
½ червена чушка, без семки и нарязана на едро
500 г ягоди
½ чаена лъжица пресован чесън
½ чаена лъжица мащерка, прясна
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица балсамов оцет
1 щипка сол
¼ чаена лъжица черен пипер
½ чаша зеленчуков бульон
6 цели ягоди, нарязани за украса
Приготвяне
Сложете домата, краставицата и чушката в блендер.
Пасирайте до получаване на гладка смес.
Прехвърлете в купа.
Сложете ягодите в блендера.
Пасирайте до гладкост.
Към тях добавете сместа с краставицата и домата, пасирайте отново.
Запазете една чаша от сместа отделно.
Към останалата смес в блендера добавете чесъна и мащерката, пасирайте отново.
Прехвърлете сместа в купа.
Към нея добавете зехтина, оцета, солта и пипера, разбъркайте.
Накрая добавете чашата ягодова смес, която запазихте. Разбъркайте.
Сложете в хладилник за 6-8 часа или за през нощта.
Сервирайте гаспачото студено и украсено с пресните нарязани ягоди.
Свързани статии
Лятна супа гаспачо с диня
Андалусийско гаспачо
Пикантно „Гаспачо“
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепта
лятна супа
гаспачо
студена супа
ягодово гаспачо
Коментирай
Последни
Четени
Кое е най-изгодното време от годината за резервиране на лятна почивка?
Тест: Какво ви спира да бъдете по-добра версия на себе си?
Нети с първи сингъл от саундтрака на „Гунди“
21 ноември – Ден на християнското семейство
Притча за щастието и семейството
Любовен хороскоп за 2025
Илияна Йотова: Надявам се утре да се поздравим с избран председател на парламента
ГЕРБ-СДС иска оставката на председателя на СОС заради "Опълченска"
11 задържани след трагедията в Нови Сад, сред тях бивш министър
"Червена виелица": МВнР предупреждава българите, пътуващи към наша съседка
ООН се опитват да отключат ключово финансиране за борба с климата за Афганистан
Тест: Любимият ви цвят разкрива какви сте
Ан Хатауей ще играе в нова филмова адаптация по роман на Колийн Хувър
Има добри сигнали, че ще ни приемат в Шенген и по суша
Ще станем ли свидетели на изчезването на Големия бариерен риф
Китай е с една крачка по-близо до първия пилотиран полет до Луната (видео)
Добри новини за SpaceX от щатската администрация
Досиетата Х: Дебатът за НЛО в САЩ продължава
С какво е полезен джинджифиловият шот с куркума?
Какво е АСМР и как ни помага да релаксираме?
Клинични прояви на гигантската аксонална невропатия
Български онколог е сред водещите лектори в един от най-големите европейски форуми за ракови заболявания
Linkin Park с мащабно световно турне през 2025
Асен Блатечки се изфука с красивата си приятелка
Животът на 3 зодии ще тръгне в нова посока до март 2025
Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет отново заедно
Готварство
Портокалопита – гръцки сиропиран сладкиш
Как да си направим домашен ябълков оцет
Брюкселско зеле с бекон и синьо сирене
Категории