Меню

Ягодово гаспачо

7 юни 2024 | 07:58 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Ягодово гаспачо
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете домата, краставицата и чушката в блендер. 
  2. Пасирайте до получаване на гладка смес. 
  3. Прехвърлете в купа. 
  4. Сложете ягодите в блендера. 
  5. Пасирайте до гладкост. 
  6. Към тях добавете сместа с краставицата и домата, пасирайте отново. 
  7. Запазете една чаша от сместа отделно. 
  8. Към останалата смес в блендера добавете чесъна и мащерката, пасирайте отново. 
  9. Прехвърлете сместа в купа. 
  10. Към нея добавете зехтина, оцета, солта и пипера, разбъркайте. 
  11. Накрая добавете чашата ягодова смес, която запазихте. Разбъркайте. 
  12. Сложете в хладилник за 6-8 часа или за през нощта. 
  13. Сервирайте гаспачото студено и украсено с пресните нарязани ягоди.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай