Меню

Пухкави палачинки

5 юни 2024 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне
  1. Отделете жълтъците от белтъците.
  2. Разбийте белтъците на пяна и добавете към тях захарта. 
  3. Продължете да разбивате, докато се получи хубава пухкава смес. 
  4. Комбинирайте жълтъците с пресятото брашно, бакпулвера и млякото. 
  5. Добавете към тях половината от разбитите белтъци. 
  6. Бъркайте внимателно с шпатула. 
  7. След това добавете внимателно и останалата част от тях. 
  8. Загрейте тиган на слаб огън и разтопете малко масло. 
  9. С помощта на супена лъжица или такава за сладолед оформете малки купчинки. 
  10. Добавете в тигана една чаена лъжичка вода и го похлупете с похлупак. 
  11. Гответе няколко минути, преди да обърнете и да продължите да готвите от другата страна.
  12. Палачинките трябва да са златистокафяви. 
  13. Сервирайте ги както обичате да ги хапвате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай