Меню

Сьомга на фурна с вкусна марината

6 юни 2024 | 06:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне
  1. В подходяща купа комбинирайте много добре съставките за маринатата. 
  2. Овкусете рибата със сол и пипер. 
  3. Поставете я в достатъчно голям съд, който след това ще може да се постави в хладилник. 
  4. Намажете рибата с маринатата. 
  5. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за няколко часа. 
  6. Извадете сьомгата от хладилника.
  7. Загрейте фурната на 190 градуса. 
  8. В подходяща тава сложете алуминиево фолио за печене и поставете върху него рибата. Фурната трябва да е много добре загрята и чак тогава може да сложите рибата да се изпече. 
  9. Поръсете с малко зехтин и покрийте тавата с друго парче фолио, което не бива да се допира до маринатата. 
  10. Печете 15 до 20 минути. 
  11. Внимателно премахнете фолиото и запечете още няколко минути без него. 
  12. Сервирайте с гарнитура по ваш избор. 

Снимка: iStock

Турска пикантна паста с чушки (Biber Salcasi)

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай