В подходяща купа комбинирайте много добре съставките за маринатата.
Овкусете рибата със сол и пипер.
Поставете я в достатъчно голям съд, който след това ще може да се постави в хладилник.
Намажете рибата с маринатата.
Покрийте с фолио и оставете в хладилника за няколко часа.
Извадете сьомгата от хладилника.
Загрейте фурната на 190 градуса.
В подходяща тава сложете алуминиево фолио за печене и поставете върху него рибата. Фурната трябва да е много добре загрята и чак тогава може да сложите рибата да се изпече.
Поръсете с малко зехтин и покрийте тавата с друго парче фолио, което не бива да се допира до маринатата.
Печете 15 до 20 минути.
Внимателно премахнете фолиото и запечете още няколко минути без него.