Меню

Салата късър с булгур

18 юни 2024 | 16:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
50 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне
  1. Изплакнете булгура. 
  2. Сложете го в тенджера и налейте водата.
  3. Съотношението при варене на булгур обикновено е 1:2. 
  4. Когато булгурът се свари, може да го отцедите и сложите в подходяща купа или чиния, за да се охлади.
  5. В малък тиган на среден огън загрейте зехтина с доматеното пюре, пастата от чушки, кимиона и солта. 
  6. Разбъркайте, за да се комбинират добре съставките.
  7. Получената хомогенна смес се изсипва върху булгура. 
  8. Добавят се меласата от нар, лимоновия сок и още малко зехтин. 
  9. Разбъркайте много добре, за да се овкуси булгурът както трябва. 
  10. След това добавете нарязаните зеленчуци и билки. 
  11. Разбъркайте, опитайте салатата и коригирайте според вкуса ви. 
  12. Сервирайте. 

Турска пикантна паста с чушки (Biber Salcasi)

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай