Продукти:
1кг чушки
1кг домати
чесън, сол, магданоз, олио
Приготвяне:
Чушките се измиват, подсушават, изрязват им се дръжките на 1см, с остър нож се пробиват на едно-две места.
В сгорещено олио се изпържват хубаво от всички страни, след което се посоляват леко.
Поднасят се залети с доматен сос или с кисело мляко с чесън.
Доматен сос:
Измитите домати се заливат с вряла вода за 10 минути, за да се обелят по-лесно. Обелени се нарязват на дребно и се оставят в тенджера с няколко лъжици олио, сол на вкус и щипка захар, за убиване на киселия вкус.
Вари се до сгъстяване на соса. Подправя се с магданоз и чесън, ситно нарязани.
Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно
* * *