Лятото ни дава възможност да приготвим много вкусни десерти с пресни и свежи плодове. Опитайте вкусната ни рецепта за щрудел с кайсии.
Приготвяне
-
Загрейте фурната на 220 градуса.
-
Напръскайте правоъгълна тава за печене със спрей.
-
Смесете овесените ядки, брашното, захарта, канелата, содата и солта в кухненския робот, докато се комбинират напълно.
-
Добавете маслото и ванилията, отново пуснете робота, докато започне да се образуват груби трохи.
-
Добавете млякото и отново пуснете робота, докато тестото започне да натежава и да става по-лепкаво.
-
Ако продължава да е твърде сухо, добавете още малко мляко и миксирайте отново.
-
Запазете една чаша от сместа.
-
Останалата част от тестото прехвърлете в тавата за печене и притиснете, за да я разстелите.
-
Печете за 20 минути до златисто.
-
Извадете от фурната и разпръснете кайсиите отгоре.
-
Покрийте ги с останалото тесто, което сте запазили.
-
Печете за още 35 минути до златисто.
-
Извадете от фурната, оставете да изстине върху решетка.
-
Преди да сервирате нарежете на квадрати/ барчета.
Как бихте оценили рецептата?