Меню

Кайсиев щрудел на барчета

24 юни 2024 | 07:52 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Щрудел. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Лятото ни дава възможност да приготвим много вкусни десерти с пресни и свежи плодове. Опитайте вкусната ни рецепта за щрудел с кайсии.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Напръскайте правоъгълна тава за печене със спрей. 
  3. Смесете овесените ядки, брашното, захарта, канелата, содата и солта в кухненския робот, докато се комбинират напълно. 
  4. Добавете маслото и ванилията, отново пуснете робота, докато започне да се образуват груби трохи. 
  5. Добавете млякото и отново пуснете робота, докато тестото започне да натежава и да става по-лепкаво. 
  6. Ако продължава да е твърде сухо, добавете още малко мляко и миксирайте отново. 
  7. Запазете една чаша от сместа. 
  8. Останалата част от тестото прехвърлете в тавата за печене и притиснете, за да я разстелите. 
  9. Печете за 20 минути до златисто. 
  10. Извадете от фурната и разпръснете кайсиите отгоре. 
  11. Покрийте ги с останалото тесто, което сте запазили. 
  12. Печете за още 35 минути до златисто. 
  13. Извадете от фурната, оставете да изстине върху решетка. 
  14. Преди да сервирате нарежете на квадрати/ барчета. 

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай