Меню

Кекс с черен шоколад, авокадо и глазура

5 юли 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Кекс с шоколад и авокадо. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Авокадото е прекрасен елемент за всяка рецепта, но опитвали ли сте го в десерти? Ако не сте, предлагаме ви да опитате тази рецепта за кекс с черен шоколад и авокадо.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Намажете форма за печене с малко мазнина. 
  3. В голяма купа разбийте първите 5 съставки от списъка. 
  4. В друга купа разбъркайте олиото и следващите 4 съставки. 
  5. След като се смесят добре, добавете захарта и разбийте с миксер. 
  6. Комбинирайте сместа с брашното със сместа с авокадото. 
  7. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес. 
  8. Може да използвате и миксер. 
  9. Излейте сместа във формата за печене. 
  10. Печете около 30-40 минути. 
  11. За глазурата:
  12. Смесете съставките за глазурата в голяма купа. 
  13. Разбийте с миксер до гладка смес. 
  14. След като кекса се охлади много добре, залейте с глазурата. 
  15. Приберете в хладилник, докато се стегне за 2 часа. 
  16. Нарежете и сервирайте. 

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай