Меню

Брауни с тъмен шоколад и глазура

29 юни 2024 | 07:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Брауни с тъмен шоколад. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Предлагаме ви да опитате вкусна рецепта за брауни с шоколад и хрупкава глазура.

Продукти
Приготвяне
  1. В тенджера на слаб огън разтопете маслото с шоколад, като разбърквате постоянно, докато се разтопят и смесят. 
  2. Свалете от котлона. 
  3. Добавете захарта, яйцата, ванилията, брашното и орехите. 
  4. Разбърквайте, докато всички съставки се смесят. 
  5. Излейте сместа в предварително намазана с малко мазнина тава за печене. 
  6. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30-40 минути. 
  7. Извадете от фурната и оставете да изстива върху решетка. 
  8. Междувременно направете глазурата. 
  9. На слаб огън в тенджера смесете сметаната, шоколада и ванилията. 
  10. След като шоколада се разтопи свалете от котлона. 
  11. Разбърквайте до гладкост. 
  12. Залейте браунито и оставете да изстине напълно. 
  13. Нарежете на квадрати и сервирайте. 

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай