Меню

Задушени пилешки бутчета с кейл

7 юли 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пилешки бутчета с кейл. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 6

Предлагаме рецепта за любителите на пилешки бутчета. Опитайте да ги приготвите с кейл за вкус и разнообразие.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. В дълбок тиган с дебело дъно, подходящ за печене и във фурна, загрейте 2 лъжици от олиото. 
  3. Поръсете бутчетата със сол и пипер, втрийте добре. 
  4. Поставете две от бутчетата в загретия тиган и запечатайте от всяка страна по няколко минути. 
  5. Извадете от тигана. 
  6. Добавете останалите 2 лъжици олио. 
  7. Повторете отново с останалите 2 бутчета. 
  8. Извадете и тях от тигана. 
  9. В същата мазнина добавете чесъна и гответе с разбъркване за 1 минута. 
  10. Добавете кейла и гответе още 2 минути с разбъркване, докато омекне. 
  11. Добавете доматите, намалете котлона и оставете да заври. 
  12. Върнете пилешкото в тигана.
  13. Добавете оцета.  
  14. Покрийте с капак и пъхнете във фурната за час и 15 минути. 

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай