Меню

Свинско с коричка от орехи

4 юли 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Свинско с коричка от орехи. Снимка: istock
40 мин.

  • Порции: 2

Опитайте една вкусна рецепта за свинско месо с хрупкава коричка от орехи.

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете месото в найлонова торбичка с цип. 
  2. Добавете оцета, затворете торбичката и оставете в хладилника да се маринова за през нощта. 
  3. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  4. Извадете месото от торбичката и отцедете. 
  5. В купа смесете захарта със следващите 4 съставки от списъка. 
  6. Разбъркайте добре и втрийте месото със сместа.
  7. Оваляйте месото в счуканите орехи, така че да полепнат много добре. 
  8. Поставете месото в намазнена форма за печене, за предпочитане продълговата. 
  9. Печете в загрята фурна за около 30 минути. 
  10. Извадете от фурната и оставете месото да почине за 10 минути преди да сервирате. 

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай