Чували ли сте за маймунски хляб? Ако отговорът е да, значи знаете колко е вкусен! А ако не сте опитвали, сега имате възможност да приготвите рецепта за маймунски хляб с боровинки и лимон.
Приготвяне
-
Нарежете тестото за пица на малки топчета.
-
Сложете в плоска тава, така че да не се долепват едно до друго.
-
Приберете топчетата тесто в хладилника да се охладят за поне 30 минути.
-
Загрейте фурната на 220 градуса.
-
В голяма купа смесете захарта, разтопеното масло и лимоновата кора.
-
Разбъркайте с телена бъркалка, докато се смесят добре.
-
Към сместа добавете топчетата тесто и внимателно разбъркайте, така че да се оваля в сместа без топчетата да нарушат формата си.
-
Прехвърлете в предварително намазнена форма за печене, кръгла или правоъгълна по избор.
-
Оставете тестото на топло място да втаса и набъбне за около 40 минути, както е така във формата за печене.
-
Печете в загрята фурна до златисто или около 45 минути.
-
Извадете от фурната и оставете да изстива във формата за 5 минути.
-
Междувременно направете глазура от пудра захарта и изстискания лимонов сок, като разбъркате с телена бъркалка.
-
Извадете маймунския хляб от формата и го сложете в поднос за сервиране.
-
Залейте с глазурата и оставете да си почине така още 30 минути преди да сервирате.
Как бихте оценили рецептата?