Меню

Лесен маймунски хляб с боровинки и лимон

30 юни 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Рецепта за маймунски хляб. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Чували ли сте за маймунски хляб? Ако отговорът е да, значи знаете колко е вкусен! А ако не сте опитвали, сега имате възможност да приготвите рецепта за маймунски хляб с боровинки и лимон.

Продукти
Приготвяне
  1. Нарежете тестото за пица на малки топчета. 
  2. Сложете в плоска тава, така че да не се долепват едно до друго. 
  3. Приберете топчетата тесто в хладилника да се охладят за поне 30 минути. 
  4. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  5. В голяма купа смесете захарта, разтопеното масло и лимоновата кора. 
  6. Разбъркайте с телена бъркалка, докато се смесят добре. 
  7. Към сместа добавете топчетата тесто и внимателно разбъркайте, така че да се оваля в сместа без топчетата да нарушат формата си. 
  8. Прехвърлете в предварително намазнена форма за печене, кръгла или правоъгълна по избор. 
  9. Оставете тестото на топло място да втаса и набъбне за около 40 минути, както е така във формата за печене. 
  10. Печете в загрята фурна до златисто или около 45 минути. 
  11. Извадете от фурната и оставете да изстива във формата за 5 минути. 
  12. Междувременно направете глазура от пудра захарта и изстискания лимонов сок, като разбъркате с телена бъркалка. 
  13. Извадете маймунския хляб от формата и го сложете в поднос за сервиране. 
  14. Залейте с глазурата и оставете да си почине така още 30 минути преди да сервирате. 

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай