Меню

Корейски стир фрай с телешко

21 юли 2024 | 05:30 | Илияна Николова
4 от 7 гласа
лесно
Добави в любими
Корейски стир фрай. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 6

Разнообразете менюто с една рецепта от корейската кухня. Представяме ви рецепта за стир фрай с телешко.

Продукти
Приготвяне
  1. Разбъркайте всички съставки за маринатата в купа и оставете настрана. 
  2. Нарежете месото и го потопете в маринатата за няколко часа в хладилник. 
  3. В друга купа смесете оцета, сусамовото олио, захарта, солта и разбъркайте. 
  4. Към тях добавете граха, морковите, чушките и разбъркайте, за да се покрият със сместа. 
  5. Оставете ги да се накиснат около 10 минути. 
  6. В голям дълбок тиган загрейте половината от рапичното олио на силен огън. 
  7. Добавете половината от маринованото и отцедено телешко. 
  8. Разбърквайте постоянно, докато промени цвета си или 3-4 минути. 
  9. Извадете месото и го оставете в купа. 
  10. Деглазирайте тигана с 1/8 чаша бульон. 
  11. Изчакайте да се редуцира, като разклащате от време на време. 
  12. Залейте месото с остатъка от бульона. 
  13. Повторете процедурата – загрейте останалото олио, в него запържете останалото месо. 
  14. Добавете останалия бульон, за да деглазирате и отново залейте месото в купата, което сте извадили и добавили към предишната порция. 
  15. Върнете всичко в тигана и добавете зеленчуците. 
  16. Гответе на силен огън около 7-8 минути, докато всички вкусове се смесят добре. 
  17. Сервирайте телешкия стир фрай със сварения ориз. 
  18. Поръсете със сусамовото семе.  

Свързани статии

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай