Ако обичате вкусни шоколадови десерти, опитайте тази лесна за приготвяне рецепта за пудинг в чаша.
Приготвяне
-
Смесете нишестето със захарта в касерола.
-
Включете котлона на среден към силен огън.
-
Докато се загрее, бавно налейте ½ чаша мляко, като разбърквате постоянно, докато стане гладка смес.
-
След това добавете останалите 2 чаши мляко и не спирайте да бъркате.
-
След като сместа започне да завира, намалете котлона на слаб към среден огън и продължавайте да разбърквате, докато сместа се сгъсти или около 3-4 минути.
-
Свалете от котлона.
-
Добавете шоколадовите капки, маслото и ванилията.
-
Разбъркайте енергично до пухкава смес и докато съставките се смесят добре.
-
Разпределете в 8 стъклени чаши и оставете да изстине.
-
Приберете в хладилник за 4 часа преди да сервирате.
Как бихте оценили рецептата?