Меню

Филе от ципура на тиган с чери домати

5 юли 2024 | 05:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Филе от ципура. Снимка: istock
30 мин.

  • Порции: 3-4

Ципурата е една от най-вкусните и лесни за приготвяне риби. 

Продукти
Приготвяне
  1. В голям и дълбок тиган загрейте зехтина. 
  2. Добавете към него и скилидките чесън и лимоновия сок. 
  3. Гответе около 4-5 минути, като чесъна не бива да загаря. 
  4. След това добавете рибните филета с кожата надолу. 
  5. Гответе по 2 минути за двете страни.
  6. Отделете рибата в чиния и я покрийте.
  7. В същата мазнина добавете нарязаните наполовина чери домати и нарязания магданоз. 
  8. Гответе около 10 минути или докато поомекнат доматите. 
  9. Върнете рибата в тигана и гответе още 2 минути. 
  10. Сервирайте. 

Снимка: Istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай